معاون اجرايي رييسجمهور با بيان اين که اين بخش از سازمان ميراثفرهنگي در مواجهه با رسانههاي فرهنگي با برگزاري سفرهاي رسانهاي، برگزاري نشستها و ساير موارد عملکرد مثبت و قابل توجهي داشته است، خاطرنشان کرد: هيچ دستگاه دولتي اين چنين مورد حمله سياسي قرار نگرفته اما گويا برخي رسانهها قصد داشتند به هر موضوعي رنگ سياسي دهند.
او درباره وضعيت بازار تهران که توسط يکي از خبرنگاران مورد پرسش قرار گرفت نيز گفت: در بازار تهران همچنان با چالش مواجه هستيم و سازمان ميراثفرهنگي از توان اجرايي براي رسيدگي برخوردار نيست، با توجه به اين که تمام توان خود را براي اين مهم به کار گرفتهايم ولي به تنهايي نميتوان عمل کرد.
معاون اجرايي رييسجمهور با اشاره به اين که شوراي فني سازمان ميراثفرهنگي، بازار را در فهرست ميراث در خطر برده است، اظهار داشت: بازار، تنها مرکز تاريخي-فرهنگي تهران به شمار ميرود و هر بخشي از آن به نوعي موزه محسوب ميشود بنابراين از شهرداري خواستاريم که بدون نگاه اقتصادي توجه ويژهاي به بازار کنند.
بقايي در پاسخ به پرسش خبرنگار همشهري، که گفته بود آيا با توجه به تخريبهاي صورت گرفته در برخي از بافتهاي تاريخي، حاضر به عذرخواهي از مردم هستيد يا خير، گفت: ما به جز بافت تاريخي و شهرداري تهران، با هيچيک از استانهاي ديگر مشکلي نداريم و اتفاقا درباره بازار پايتخت و کمکاري شهرداري تهران هم از تمامي مردم و شهروندان عذرخواهي ميکنيم.
معاون اجرايي رييسجمهور در ادامه اظهارات خود با اشاره به ساختوسازهاي ناهماهنگ با بافت قديم تهران، تصريح کرد: سازمان ميراثفرهنگي از بسياري از مجوزهاي صادر شده در عودلاجان اطلاعي ندارد و متاسفانه شهرداري تهران اجازه ساخت ساختمانهاي چند طبقه با نماي مدرن در اين منطقه را داده است.
«بقايي» درباره ميدان مشق، گفت: پروژه 10 ساله ميدان مشق در دستور کار است و وزارتخانهها در حال آماده کردن اماکن به خارج از محدوده و جانمايي هستند تا اين اماکن به سازمان ميراثفرهنگي تحويل داده شود.
او همچنين خاطرنشان کرد: در حال حاضر يک سوم انبارهاي موزه ملي توسط متخصصان مجموعه ساماندهي شده است و قرار است در آيندهاي نزديک شرايط براي بازديد خبرنگاران و اصحاب رسانه اين انبارها فراهم شود.
بقايي در توضيح شرکت سمگا و اخبار نادرستي که طي چند روز گذشته در رسانهها مبني بر رانتخواري «حميد بقايي» و «اسفنديار رحيم مشايي» در اين شرکت گفت: شرکت سمگا در راستاي توسعه بخش خصوصي تاسيس شده و سياست سازمان ميراثفرهنگي حمايت از بخش خصوصي است.
او با اشاره به مراسم افتتاحيه اين شرکت که در ساختمان مرکزي بانک پاسارگاد برگزار شد، گفت: من و آقاي مشايي تنها در اين مراسم شرکت کرديم و هيچ سهامي در آنجا نداريم، اما در افتتاحيه به صورت نمادين به هر يک از حاضران سهمي ارايه شد که آن سهم را نيز به شرکت تعاوني کارکنان سازمان اهدا کرديم.
معاون اجرايي رييسجمهور همچنين درباره اتهامات مطرح شده از سوي «احمد توکلي»، نماينده مجلس شوراي اسلامي، ضمن تاکيد بر اين که تهمت زدن نشان از عقدههاي شخصي است، دو درخواست از اين نماينده مطرح کرد و گفت: آقاي توکلي براي اثبات ادعاهاي خود، با مستندات رسما به مراجع قضايي شکايت کند، در غير اين صورت همچون گذشته از اشتباهي که کرده عذرخواهي کند.
«بقايي» درباره الوح گلي و راي دادگاه آمريکايي گفت: راي دادگاه صرفا براي الوح نيست بلکه تمام اشيا تاريخي و فرهنگي ايران در آمريکا قابل توقيف نيست، با اين اتفاق ما توانستيم خط را بشکنيم و ضمن شکايت در دادگاه آمريکايي، موفق شويم. همچنين بازگشت الواح گلي و ايجاد چنين فضايي براي نخستينبار در ايران از اهميت ويژهاي برخوردار است.
معاون اجرايي رئيس جمهور درباره انتقال کانون اتومبيلراني و جهانگردي از زير مجموعه سازمان ميراث فرهنگي به نهاد رياست جمهوري گفت: اين کانون چون با دستگاههاي مختلفي از جمله نيروي انتظامي در ارتباط است در پيشبرد برنامهها به مشکل برميخورد. در همين راستا پيشنهاد داديم تا در هيات دولت بررسي شد که اين کانون به زير مجموعه نهاد رياستجمهوري منتقل شود.
«بقايي» در پاسخ به پرسش يکي از خبرنگاران مبني بر اينکه آيا پس از پست جديدي که در نهاد رياست جمهوري به عنوان معاون اجرايي رئيسجمهور دريافت کردهايد موضوعات ميراث فرهنگي و گردشگري را دنبال خواهيد کرد، گفت: بنده به ميراث فرهنگي علاقه شخصي دارم و از اينجا هم بروم ميراثفرهنگي برايم ارزشمند است.
در ادامه معاون ميراثفرهنگي کشور در پاسخ به پرسشي مبني بر تخريب بافت تاريخي شيراز گفت: تخريبي صورت نگرفته و دو طرح ويژه براي اطراف شاهچراغ و کل بافت تاريخي شيراز تهيه شده و فاز نخست آن در حال اجرا است.
«مسعود علويان صدر» درباره موزه شوش گفت: در ساعات تعطيل موزه اشخاصي به دور از اخلاق حرفهاي وارد موزه و اشيائي را جابهجا کردند که ضمن برخورد قانوني با اين افراد، حکم عزل رييس موزه را به منظور عدم نظارت و مراقب از اين موزه صادر شده است.
معاون ميراثفرهنگي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري کشور ادامه داد: از سال 84 تا کنون هزار و 400 بقعه متبرکه مرمت و بهسازي شده است.
/117
انتهای پیام/